blog top

11 oktober 2007

Cyclecross...

Jeg har aldrig helt forstået Cyclecross... knupdæk, V-bremser og geddebukkestyr?
Måske har jeg bare ikke indset charmen ved dette mærkelige mix af landevejs- og mountainbikecykler endnu, men det minder mig nu lidt om en slags absurd krydsning af f.eks. en schæfer- og en lavstammet gravhund!
Meeeeen... man skal nu aldrig sige aldrig, i det tilfælde at jeg engang i fremtiden, vælger behage mit sarte rokoko legeme med spas og gøgleri på en crosscykel:-)!

4 kommentarer:

Olle sagde ...

Jeg gad vildt godt at prøve at køre cyclecross, for jeg har også altid haft svært ved at forstå det. Kan faktisk huske, at det ikke var sjældent de viste det i fjernsynet, da jeg var barn, og at jeg dengang syntes det var vildt fedt - "Kom så Djernis!"

Umiddelbart virker det jo ikke som en fornuftig cykel at tage en tur i skoven med, og så løbe rundt med den over skulderen halvdelen af tiden, fordi den store væmmelige skov har lagt forhindringer i vejen for ens færd.

Der må være sådan en eller masochistisk tendens gemt i cyclecross-konceptet: Vi tager en landevejscykel og smider nogle knopdæk på og prøver at se om vi ikke kan komme gennem skoven og pløret med den.

Jeg ved godt at cyclecross-cykler med tiden er blevet en videnskab og er lavet særligt til formålet med høj krankboks, speciel geometri og forstærkninger.

Men hvor vi i nogle dele mtb-verdenen prøver at give os selv bedre og bedre tekniske fordele i skoven, så er diskussionen stadig hed om hvorvidt skivebremser skal tillades i cyclecross - det virker sådan lidt bagvendt og gammeldags... Og dermed virkelig fedt - ligesom singlespeed cykler, wool jerseys og tynde stålstel.

DET FASCINERER MIG SGU!

Anonym sagde ...

hmmm. jeg har sgu lige købt mig den sprøde crosser, tror det er bomben..
og asfalt er sgu for kedeligt

J-Lo sagde ...

Har også lige shoppet en, det er über fedt. Den skal bruges her til vinter, lidt i skoven, lidt på vejen, lidt på singletrack - bare køre hvor du lyster. Den er ikke let at styre når stien krøller, det er med at holde tungen lige i munden - fed låge.

/J-Lo

Kanonkuglen sagde ...

Hej Drenge... tak for kommentarerne:-)!
Jamen I er jo alle så overbevisende, så det kan være at man alligevel skal prøve det ved lejlighed:-)!
Vi ses røvhuller...