blog top

13 oktober 2007

Skal den være venstre-hængt?

Så fortvivl ikke! Hvis man vil køre med Lefty forgaffel på andre rammer end Cannondales, så er løsningen ganske simpel. Alt man skal bruge er blot en anden størrelse gaffelklampe fra 321Project som passer til 1 1/8 kronrør istedet for Cannondales 1,5 størrelse kronrør, så spiller det:-)!


Adaptor fra 321Project...


En Specialized med Lefty...


En Kona med Lefty...


En Litespeed med Lefty...

6 kommentarer:

Anja og Morten sagde ...

Ahr Lars, det er da blasfemi! Det næste bliver vel at folk bruger en Dell 2-knaps mus på en Mac :-)

Kanonkuglen sagde ...

Hej Morten... ja du har i princippet ret! Men som jeg plejer at sige, så er det bedre at folk har lidt stil, end slet ingen:-)!

Anonym sagde ...

Nej Lars - ejh, her går jeg og venter i spænding på "mit barn" og så løfter du sløret for, at Lefty også kan sidde på andre cykler end en Cannondale - det er da en skandale!

Vil man ha' en Lefty så må man altså også indrømme at det er Cannondale der du'er. Det var dem, der var så opfindsomme at finde på den. Så må de andre "nøjes" med en Fox.

Kanonkuglen sagde ...

Hej Mette... jepper en skandale er hvad det er! Men du har ret, hvis man vil køre med lefty, så man man også køre Cannondale, ellers er man bare ligesom dem fra Brøndbys Strand med deres provins Burberry og Gucchi snobberi:-)!
Fox er for pøblen... Lefty for os aristokrater:-)!

Morten Laursen sagde ...

Hva er egentlig pointen med en Lefty? Er den let? Er den stiv? Hva er den? Der må være en ide med galskaben? Så en panser på hans MC (nogen af dem har har osse lefty, dog bagtil - hans baghjul var skævt i forhold til resten :-)

Kanonkuglen sagde ...

Hej Morten... jepper Lefty'en deler vandene ligesom mac og pc! Selv har jeg været ultra Cannondale konservativ og synes før jeg selv prøvede det, at det sikkert var noget underligt noget og hvorfor nu også lave noget så anderledes fra standarden!
Meeeeeeen... Leftyen har flere attributter det første jeg vil sige er at dæmpersystemet er et pissesmart "lukket" system, dvs. at der inde i Leftyens hylster er en slags dæmperpatron, som ikke er eksoneret for ydre omgivelser i nævneværdig grad.
Stivhenden på leftygafler er også meget høj vægten taget i betragtning, f.eks. vejer en Lefty Carbon gaffel med 110 mm ulstra smooth vandring og en relativ stiv gaffel kun 1290 g. Det får du ikke engang en RockShox Sid gaffel med 80mm til:-)! Stivheden hænger også sammel med selve kronrøret, og Cannondales konstruktion er et lidt andet setup ved brug af oversize lejer og oversize kronrør resulterer i øget stivhed kontra vægt.
Meeeeen der er mange menninger om Leftyen, ofte flest fordomme, ligesom PC brugeres mac fordomme... men det eneste jeg kan sige er prøv det, og er det dig så får du også the Cannondale Fever:-)!