blog top

07 juni 2007

Velkommen "BB30"...

Min krystalkugle fortæller mig at et af '08 sæsonens helt store buzzword vil blive: "BB30"! Ja det lyder næsten som en dårlig joke på navnet af en amerikansk barbeque-marinade, men det er endnu bedre...
Cannondale har i årevis har benyttet sig af oversize lejer i både krankboks og styrfitting, hvilket har delt vandende mellem mellem tilhængere og "haters". Men nu da mastodonten Specialized tilsyneladende også har indset det kløgtige i at bruge oversize lejer og tilsyneladende følger trop, så skal "BB30" nok komme på alles læber i 2008 sæsonen. Der er da heller ikke er nogen der er bedre til at geile en stemning op, end Specialized's spindoktorer!



Specialized med Cannondales BB30 standard på Liam Killens Epic.

Men hvad er "BB30" så? BB30 er Cannondales åbne standard, som enhver fabrikant frit kan benytte sig af. Standard størrelsen på en krankakse har i evigheder været små 24 mm, men ved øge størrelsen til 30 mm (deraf navnet, Bottom Bracket 30) øges stivheden signifikant, og da lejerne samtig også presses direkte ind i rammen spares mange gram. Stivere og lettere, så blir det ikke bedre!
Det er mig faktisk en gåde, at ikke endnu flere producenter har valgt at bruge BB30 standarden endnu... men handler vel mest af alt om frygten for at tabe markedsandele, ved at vælge noget som ikke er kompatibelt med de gængse produkter på markedet? Men velkommen BB30 til sæsonen 2008... Gøjseren ka' li hvad han ser!



Cannondales SI kranksæt i BB30 diamenter som de i årevis har benyttet!

2 kommentarer:

Duder sagde ...

Tjaa, er helt enig med dig. Kan man købe aktier i Specialized og C'Dale? :o)

Kanonkuglen sagde ...

Hej Nicholas: Ja det kan man sikkert hvis man har penge nok!
Men smart det er det sgu...